Пловдивските молебни дават резултат. Това сочи практиката на общинската администрация, сочи

...
Пловдивските молебни дават резултат. Това сочи практиката на общинската администрация, сочи
Коментари Харесай

И помощ свише за община Пловдив

Пловдивските молебни дават резултат. Това сочи практиката на общинската администрация, сочи проверка на Plovdiv24.bg.  Както първи съобщихме, Община Пловдив дефинитивно завоюва делото за зоологическата градина във Върховния административен съд (ВАС) и по този начин градът под тепетата най-накрая получи цялостна зелена светлина за своя дълго чакан зоопарк, стопиран от " еколози ", нападнат на доста фронтове - без триумф.

В тази връзка Plovdiv24.bg напомня, че на 12 юни 2015-та година - ден, откакто Общината получи строително позволение за новата Зоологическа градина и започнаха действителните строителни действия, кметът Иван Тотев, кметът на регион " Западен "   и изпълнителите от компания " Запрянови " измолиха и божията помощ.

" Помолихме се на Господ да изпрати своя Ангел Спасител да отблъска злите сили, както споделиха отците. Три пъти сме на това място за старт, само че нещо все ни спираше ", сподели тогава Тотев. По всички очакваният обектът трябваше да отвори порти до края на 2016-та година. Атаките по всички фронтове, обаче, продължеха, с цел да се " потънат " с решенията на съда. 

Година по-късно - на 17 юни 2016-та, поради непрекъснатото отсрочване на ремонтите по контракта с Европейската банка за възобновяване и развиване, кметът даде курбан на бул. " Коматевско шосе ".

" Заради дългото и непрекъснато отсрочване започнахме да имаме вяра в свръхестествени сили. Затова желаеме да създадем този рибен курбан, с цел да може всичко - както народът го е споделил, да тръгне по вода, без спънки. Надяваме се в най-скоро време отново да отидем там със духовник, само че за старт на плана ", сподели тогава Тотев.

В момента три от четирите включени в плана булеварди са изцяло изменени (бул. " Шести септември " - сектора от " Цариградско шосе " до моста на " Адата " ; бул. " Руски " и " Коматевско шосе " ), чака се старт на работата по последния сектор на бул. " Северен ", забавил се поради проблеми с парцели за отчуждаване. Намеренията там са работата да завърши до месеци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР